POCETNA STRANICA

petak

Choco Jogobella





Sastojci

čokoladne biskvitne kore
2x 5 velikih jaja
2x 6 žlica smeđeg šećera
2x 5 žlicao štrog brašna
2x 1 žlica škrobnog brašna (gussnela)
2x 3 žlice kakao praha
2x 1 paketić praška za pecivo
2x 1 čajna žličica arome čokolade ili (vanilije)
2x 180 ml suncokretova ulja
2x prstohvat soli

Jogobella krema
500 m lvrhnja za šlag
500 ml čvrstog jogurta
400 ml soka od jagoda
100 ml votke ili Martinija
500 g svježih jagoda
150 g šećera u prahu
25 g mljevene želatine + 10 žlica vode – malo soka od jagode



Priprema

Za biskvitne kore istući čvrst snijeg od bjelanjaka s dodatkom soli (snijeg mora biti toliko čvrst da se može rezati nožem, zato ga miksajte odpočetka najvećom brzinom da bi što više zraka ušlo u snijeg, i on bio rahliji).

Istući žumanjke sa šećerom, dodati ulje, esenciju čokolade, prosijano brašno s gussnelom, kakao prahom i praškom za pecivo te izmiksati najvećom brzinom. Smjesa mora biti toliko gusta i ljepljiva da se može odvojiti od zdjele.

Zatim najmanjom brzinom umiksati čvrsti snijeg u smjesu i rasporediti je u najveći lim za pečenje (koji dobijete sa pećnicom) obložen pek-papirom.

Prvih 10 minuta peći na 160 stupnjeva, zatim pojačati temperaturu na 175 stupnjeva i peći od 13-15 minuta (ovisi o jačini pećnice).

Postupak ponoviti sa drugim biskvitom…… dakle, ispeći 2 velika biskvita sa ukupno 10 jaja (količinu kreme i biskvita možete prepoloviti ako nemate velike proždrljivce doma).

Za kremu – želatinu pripremiti prema uputama na vrećici (pomiješati je sa hladnom vodom i ostaviti desetak minuta da nabubri), zatim otopiti i još VRUĆU uliti u izmiksan jogurt sa sokom od jagoda, votkom (ili Martinijem) i šećerom u prahu.

Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati u smjesu s jogurtom…. jagode prerezati po pola i ubaciti u smjesu, još malo izmiksati.

Jedan biskvit smo ostavili u dubljem limu za pečenje – dakle, na njega uliti smjesu i staviti u hladnjak na 1 sat da očvrsne.

Drugi biskvit odvojiti od pek papira i sa donje strane lagano premazati kistom namočenim u sok od jagoda i položiti na očvrsnuti kolač te lagano pritisnuti.

Ostaviti još neko vrijeme u hladnjaku…. rezati na kocke i uživati.
Po želji preliti sosom od jagoda…. ili čokoladnim umakom/glazurom.

coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe