Sastojci:
Kora:
– 7 jaja,
– 7 kašika šećera,
– 7 kašika brašna,
– 1 kesica praška za pecivo.
Sirup:
– Dve šoljice šećera,
– Tri šoljice vode.
Fil:
– 1 l jogurta,
– 500 g šećera,
– 400 ml kisele pavlake,
– 700 g borovnica,
– 5 kašika gustina,
– malo vode,
– dva šlaga.
Priprema:
Kora: Umutiti jaja i šećer pa dodati brašno i prašak za pecivo.Dobijenu masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći. Sirup: Pomešati dve šoljice šećera i tri šoljice vode i ostaviti na vatri da proključa.Vrućim sirupom preliti hladnu koru Fil: Pomešati jogurt i šećer i ostaviti da provri.Dodati pavlaku i borovnice i kuvati dok ne omekšaju.Dodati gustin rastvoren u vodi i kuvati mešajući dok se ne zgusne.Preliti koru i ostaviti da se ohladi. Po želji, ukrasiti.
www.kuhajmo.info
www.kuhajmo.info
Nema komentara:
Objavi komentar