POCETNA STRANICA

nedjelja

ČOKOLADNI ROLAT SA JAGODAMA


Sastojci

Za biskvit:

100 g crne čokolade

120 g putera
120 g brašna
malo soli
7 jaja
150 g šećera
2 kašike kakaoa
Za fil:
1 kesica želatina
80 g šećera
300 ml slatke pavlake
1 kesica vanilinog šećera
250 grama seckanih jagoda

Priprema


1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Penasto umutiti puter s malo soli, dodati rastopljenu čokoladu i dobro promešati. Ppostepeno dodati žumanca. Belanca umutiti sa šećerom, pa ih sa brašnom i kakao prahom dodati u puter i čokoladu. Sipati u pleh obložen papirom i peći 10 minuta. Pečen biskvit izručiti na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah ga smotati.

2. Pavlaku umutiti sa vanilin šećerom i u nju dodati želatin napravljen po uputstvu sa kesice.

3. Rolat namazati sa filom, rasporediti komadiće jagoda i ponovo smotati. Hladiti oko 3 sata. Ukrasiti jagodama i ljuspama od čokolade.

www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe