POCETNA STRANICA

nedjelja

MAKEDONSKA POGAČA


Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice. Kada vas uhvati panika, gosti nenajavljeni stižu, kruha nema, za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu. Može se i dodatno obogatiti začinskim biljkama, papričicama, sušenom rajčicom ...

Sastojci

150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
3 jaja


1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
15 žlica brašna (oko 300 gr)
masnoća za pekač, ili papir za pečenje

Priprema

U brašno umiješajte prašak, sol, te izmrvite sir.

Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.

Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.
Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.


Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu ...
Posluživanje

Dobra je topla i hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka...

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe