Sastojci
kora
5 jaja
5 kas secera
200 gr mlevenih orasa
3 kas brasna
1 prasak za pecivo
preliv za koru
500ml vode
250gr secera
1 vanilin secer
fil
500 ml slatkog vrhnja
400 gr milka cokolade
100gr cokolade za kuvanje
Priprema
1. umutiti jaja sa secerom, dodati orase, brasno i p.p. i lagano promesati. sipati u dublji
pleh i peci na 200 c oko 15 minuta.
2. kada je kora pecena i ohladjena preliti je sa predhodno skuvanim prelivom (hladnim)
3. slatko vrhnje zagrejati, dodati milka cokoladu, mesati dok se cokolade ne otopi i vrhnje
zgusne ( ne sme da prokuva).
4. preliti prko kore, ostaviti da se ohladi i stegne (ja sam stavila u zamrzivac na pola sata)
Posluživanje
milku cokoladu,birajte po vasem ukusu,ja sam stavila nugat. ako vam se krema slabo
zgusnjava stavite jos 100 gr. cokolade za kuvanje.
koristan savet : ako vam fil bude redak,nemoj da se “uplasite”,stavite u zamrzivac na pola
sata. kada ga izvadite iz zamrzivaca bice opet retak,i jedno 10-ak minuta na sobnoj
temparaturi uz mesanje on pocinje da se zgusnjava :))
Nema komentara:
Objavi komentar