Idealno rješenje za kolačiće koji se moraju naći na prazničnoj trpezi. Lako se prave i vrlo su
ukusne,prave domaće...njammm
Za testo:
125 g margarina
velika kašika masti
2 jaja
1 šolja (200ml) šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
4 šolje brašna
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i umjesiti glatko tijesto (da ne bude previše mekano, po potrebi dodati još malo brašna), rastanjiti i sjeći trake dužine pleha, a širine oko 10 cm. Na sredini staviti fil, ja sam dinstala jabuke sa vanilin šećerom, cimetom i šećerom. Preklopiti jednu stranu do pola, zatim drugu da malo pređe preko prve, okrenuti spoj na dole i ređati u pleh. Peći dok blago ne porumene. Seći na dužine 7-8 cm, sve po želji.
vrhunskirecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar