POCETNA STRANICA

ponedjeljak

Cappuccino torta







BISKVITNO TIJESTO
200 g tamne čokolade (70% kakaa)
175 g maslaca
4 jaja
1 bourbon vanilin šećer
125 g šećera
125 g pšeničnog brašna
½ žličice soli
1 žličica praška za pecivo
25 g instant praha za cappuccino
KREMA
13 g instant praha za cappuccino
200 g tamne čokolade (70% kakaa)
150 ml vruće vode
PREMAZ
70 grama šećera
500 g sira mascarponea
250 g nemasnog svježeg kravljeg sira
PRELJEV
200 g čokolade za kuhanje
200 g vrhnja za šlag

Priprema biskvitnog tijesta

Tamnu čokoladu razlomite na kockice pa ju zajedno sa maslacem rastopite u lončiću na pari.
Rastopljenu čokoladu i maslac ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Jaja tucite električnim mikserom s metlicama pri najvećoj brzini dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Vanilin šećer pomiješajte sa šećerom i soli pa postepeno dodavajte istučenoj smjesi od jaja i miješajte još 3 minute.
Prašak za pecivo pomiješajte sa pšeničnim brašnom i prahom za cappuccino pa prosijte na masu od jaja i umiješajte električnim mikserom pri najnižoj brzini.
U smjesu na samom kraju pažljivo dodajte ohlađenu smjesu od maslaca i čokolade i promiješajte.
Pečenje biskvitnog tijesta
Kalup za torte promjera 26 cm obložite masnim pek papirom.
U kalup ulijte pripravljenu smjesu za biskvitno tijesto i poravnajte.
Pećnicu prethodno zagrijte na 180°C pa tortu stavite na pečenje oko 30 minuta.
Ispečeno biskvitno tijesto iskrenite na rešetku za kolače koju ste obložili pek pairom i ostavite biskvit da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Od ohlađenog biskvita odvojite pek papir pa biskvit vodoravno prerežite.

Priprema kreme

U lončiću izmiješajte prah za cappuccino sa vrućom vodom.
Čokoladu nalomite na kockice pa ju rastopite u otopljenom cappuccinu dok ne dobijete glatku smjesu. Po potrebi malo zagrijte.
Čokoladnu kremu rasporedite po donjem dijelu biskvita, poravnajte pa na nj položite gornji biskvit.
Priprema premaza
U posudi pomiješajte šećer i sir mascarpone te mikserom s metlicama dobro izmiješajte.
U to kratko umiješajte nemasni svježi kravlji sir.
Sa premazom namažite površinu i rub biskvita za cappuccino tortu.
Cappuccino tortu stavite u hladnjak otprilike 2 sata kako bi se dobro ohladila.

Priprema preljeva

Vrhnje za šlag zagrijte u lončiću pa ga maknite s vatre.
Čokoladu za kuhanje nalomite na kockice pa ju rastopite u zagrijanom vrhnju uz neprestano miješanje. Miješajte onoliko vremena koliko je potrebno da dobijete glatku smjesu.
Preljev ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi (ne stavljajte ga u hladnjak).
Pripravljenim peljevom prelijte površinu rashlađene torte i rasporedite žlicom da malo curi preko ruba.
Cappuccino tortu stavite u hladnjak na tridesetak minuta prije posluživanja kako bi se preljev stvrdnuo.

Dr. Oetker – Čokoladni kolači

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe