POCETNA STRANICA

ponedjeljak

Tiramisu torta s bobičastim voćem


Sastojci

Biskvit:
15 dag maslaca
8 dag šećera
18 dag čokolade
15 dag brašna
6 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli



Krema:
50 dag mascarpone sira
4 žumanjka
1 žličica naribane korice od limuna
2 bjelanjka
prstohvat soli
10 dag šećera


1,5 dl skuhane kave
6 - 8 žlica Amareta (liker od badema)


30 dag bobičastog voća (maline, kupine, ribizl, borovnice, jagode - svježeg ili smrznutog)

Ukrašavanje:
naribana čokolada
piškote za dekoraciju



Za biskvit: Pećnicu zagrijati na 170 °C. Dno kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje. Čokoladu na pari rastopiti. Maslac zajedno sa 8 dag šećera i vanilin šećerom kremasto izraditi. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Dodavati žumanjke jedan po jedan izrađenom maslacu, neprestano miješajući. Otopljenu čokoladu također umiješati.

Bjelanjke s malo soli čvrsto izraditi. Brašno i prašak za pecivo izmiješati. 1/3 čvrstog snijega od bjelanjaka i brašno umiješati u tijesto. Na kraju metlicom za snijeg umiješati ostatak bjelanjaka. Tijesto izliti u kalup, izravnati i peći oko 50 minuta. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi i dva puta vodoravno prerezati.

Krema: Bjelanjke zajedno s prstohvatom soli čvrsto izraditi. Žumanjke pjenasto izraditi sa šećerom. Dodati mascarpone sir, naribanu koricu limuna i dobro izmiješati. Na kraju dodati čvrsto izrađeni snijeg od bjelanjaka i metlicom za snijeg lagano umiješati. Kuhanu, hladnu kavu izmiješati sa likerom od badema.

Jedan biskvit staviti na tanjur za tortu, poprskati s 1/3 mješavine kave i likera, premazati 1/3 kreme i posuti s polovinom voća. Tako postupati i s preostalim biskvitom i kremom. Kremom tortu izvana namazati i posuti naribanom čokoladom. Rub torte obložiti piškotama, koje se izrežu u visini torte i ravni dio položiti na dno tanjura.

Savjet: Kupiti 2 pakiranja piškota. Smrznuto voće ne odmrzavati, već smrznuto slagati po kremi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe