Sastav:
- 10 dkg sjeckanih lješnjaka
Biskvit:
- 5 dkg mljevenih lješnjaka
- 7 bjelanaca
- 2 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 15 dkg šećera u prahu
- sok od jednog limuna (manjeg)
- 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera u prahu
- 2 vanilija šećera
- 2 pudinga
- 2 žlice brašna
- 8 dcl mlijeka
- 200 gr margarina ili maslaca
Priprema:
10 dkg sjeckanih lješnjaka posuti po kalupu koji ste obložili papirom za pečenje. Nakon 15 minuta pečenja lješnjaka na 150 C izvadite ih iz pečnice i prelijte smjesom od bjelanjaka. Smjesu ste napravili tako da u čvrsto umućene bjelanjke dodate šećer u prahu, limun, mljeveni lješnjak, sok od limuna, brašno i prašak za pecivo. To pecite pola sata na 180 C.
Za kremu žumanjke pomiješajte sa pudingom, brašnom, vanilija šećerom, istucite sa malo mlijeka pa skuhajte u 8 dlc vrućeg mlijeka (oprezno ulijte da se smjesa ne bi zgrudala). U ohlađenu kremu dodajte margarin ili maslac umiješan sa šećerom u prahu.
Topli biskvit namažite nutellom i ostavite da se ohladi. Na ohlađeni biskvit stavite pola kreme, prekrijte petit beurre keksom namoćenim u smjesu mlijeka i ruma. Stavite drugi dio kreme, opet prekrijte petit keksom pa premažite nutellom i prekrijte šlagom.
korisno.net
Nema komentara:
Objavi komentar