POCETNA STRANICA

ponedjeljak

Panj torta (original recept)





Sastojci:


Kora


10 jaja


150 g šećera


40 g brašna


200 g mlevenih oraha


1 prašak za pecivo
Grilijaž


100 g celih polutki oraha


100g šećera
Fil:


4 jaja


50 g šećera u prahu


30 g brašna


300 ml mleka


1 margarina


150 g čokolade


Priprema:


Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Zatim varjačom lagano umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i orahe. Razliti smesu u pleh obložen pek papirom i ispeći u rerni na 200*C, oko 25 minuta. Pečenu koru uviti u mokru krpu da bi se lakše uvio rolat. Šećer karamelizovati u šerpi, dodati orahe, sipati na pek papir i ostaviti da se ohladi. Zatim izlomiti na parčiće i samleti u mašini za orahe. Umutiti penasto jaja sa šećerom, sipati brašno, i promešati. Zagrejati mleko, uliti pripremljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu, rastopiti i ohladiti krem. Dobro izraditi margarin i sjediniti sa čokoladnim kremom i grilijaž masom. Odvojiti deo za premaz kora. Filovati koru, uviti u rolat i iseći na tri dela (dva manja i jedno veće parče). Premazati i ukrasiti panj.


Izvor: www.kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe