Sastojci:
- Kora
- 6 jaja
- 2 kašike vrele vode
- 150 g šećera u prahu
- 60 g brašna
- 50 g mljevenih oraha
- 1 vanilin šećer
- Fil
- 400 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 200 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 2-3 banane
- 3-4 kaš. čokoladnih mrvica
- Ukrašavanje
- 2 šlag kreme
- 2 kaš. eurokrema
- 3 kas. mljevenih oraha
Priprema:
Pjenasto umutite žumanca sa 75 g šećera u prahu. Dodajte 2 kaš. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja. Bjelanca umutite u čvrst snijeg, dodajte preostali šećer i vanilin šećer.
U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mljevenim orasima. Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto. Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
Ispečenu koru odmah izručite na krpu, posutu šećerom i zarolajte u rolat
Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnoj temp. Da vam se ne bi stvorila kora na pudingu pospite ga malo sa šećerom.
Omekšali maslac umutite sa šećerom u prahu, postepeno sjedinite sa pudingom. U fil dodajte čokoladne mrvce i dobro promiješajte, ostavite ga 30 min u frižideru. Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko čitavog biskvita.Banane ogulite, odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu biskvita. Biskvit lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar