POCETNA STRANICA

nedjelja

"Najmilije, najdraze,najbolje i najbrze mamicine kiflice!"



Sastojci:
  • 650gr brasna
  • 340ml ulja
  • 170ml vrele vode
  • 1 prasak za pecivo
  • nutella,pekmezi,idr.za punjenje
  • secer u prahu za uvaljati kiflice

Priprema:

U posudi promjesati ulje i vodu,a u drugoj izmjesati brašno sa praškom.malo po malo,dodavati brasno i umjesiti fino tijesto,koje ce se odvajati od posude. Tjesto razviti na pobrasnjenoj podlozi u krug.neka bude debljine pola cm(jos i svaku rukom malo rastanjite).casom promjera 8cm.vaditi krugove,pa na svaki krug staviti pola male kasikice nadjeva(u mom sl.nutella i dzem od jagoda) po zelji.(moze to biti,i mak,orasi,ljesnjaci,marmelade ili nutella).nemojte pretjerati s nadjevom,da ne bi popucale kiflice..od ostatka tjesta,opet razvijate,punite..dok svo tjesto nestane :) Preklopite kiflice,i pritisnite ih sa strana viljuskicom.
Redajte kiflice u pleh sa pak-papirom,malo razmaknute jedna od druge.5-10 min.prije nego ih stavite peci ugrijte pec.pecite ih na 250C.nikako duze od 15 min.kiflice,ce lagano porumeniti.
Pecene kiflice ostavite da se prohlade. Pa ih svaku uvaljajte u prah secer.spremite kiflice,najbolje u limenu kutiju.tako spremljene mogu stajati i do mjesec dana.kako,dan za danom prolazi,tako ce ove kiflice biti ukusnije.
  Izvor:(coolinarika.com) 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe