Prvi sloj:
- 2 ½dl mlijecne cokolade (isjecane)
- 1dl tamnije cokolade(isjecane)
- 3 ½ kasike kikiriki maslaca
Drugi sloj:
- 4 kasike maslaca
- 2 ½ dl secera
- 50ml mlijeka
- 370ml marshimalow kreme
- 3 kasike kikiriki maslaca
- 300ml isjecanog slanog kikirikija
- 1 kaska vanilij esencije
Treci sloj:
- 250g karamela
- 50ml slatkog vrhnja
Cetvrti sloj:
- 2½ dl mlijecne cokolade
- 1dl tamnije cokolade
- 3 ½ kasike kikiriki maslaca
Priprema:
PRVI SLOJ Sasuti sve sastojke u serpu i na n8iskoj temperaturi istopiti sve dok masa nebude glatka. Pravokutni srednji pleh namastiti i obloziti papirom. sasuti prvi sloj i razmazati. Ostaviti da se dobro ohladi.
DRUGI SLOJ Istopiti maslac i umiksati secer i mlijeko u njega. Mjesati dok neprokuha, kad prokuha ostaviti da vrije oko 5 minuta mjesajuci konstantno. Sklonuti sa toplote i brzo umjesati Marshimallow kremu, kikiriki maslac i isjecani kikiriki kao i vaniliju. Sasuti po prvom ohladjenom sloju. Dobro Ohladiti.
TRECI SLOJ Staviti karamel i serpu skupa sa vrhnjem i na maloj temperaturi istopiti lagahno mjesajuci sve doki smjesa nebude glatka. Sasuti na predhodno rashladjen sloj. Ostaviti da se ohladi dobro.
CETVRTI SLOJ Ponovoti radnju kao u prvom sloju. Premazati fino na rashladenu karamelu i ostaviti dase ohladi najmanje 2h(najbolje preko noci).
Gotov kolacic se mora drzati u frizideru stalno jer se karamel jako brzo pocne otapati. PRIJATNO !!!!
Izvor:(coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar