Tijesto
- 1 kg mekog brašna
- 2 kašike ulja
- 1 kašika soli
- 2 kašike šećera
- 1 jogurt
- 2 jaja
- 0,5 l mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kvasac ( suhi ili svježi )
- kečap
- ajvar
- salama
- sudžuk
- zdenka sir
- tvrdi sir
- šampinjoni
- Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
- U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.
- Za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati
- Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
- Premazati kečapom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi
- Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
- Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve. Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Nema komentara:
Objavi komentar