POCETNA STRANICA

subota

Rol baklava sa čokoladom i kikirikijem


Sastojci:



1 kg tankih kora za baklavu,
200 g čokolade za kuvanje,
400 g neslanog, krupno mlevenog kikirikija,
250 g margarina.

Za preliv:



750 g šećera,
1 l vode,
1 limun,
20 g (2 kesice) vanilin šećera.


Priprema:

Dve kore staviti jednu preko druge.

Po ivici naneti mleveni kikiriki i rendanu čokoladu pa čvrsto uviti u tanak rolat.

Postupak ponavljati dok sav materijal ne bude utrošen.

Seći na rolatiće pa poređati u podmazan pleh.Margarin otopiti i preliti preko baklave.

Peći u zagrejanoj rerni na 200◦C dok ne porumeni.


Za to vreme kuvati preliv.

Toplim prelivom preliti hladnu baklavu.


Izvor: www.mytaste.hr


Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe