POCETNA STRANICA

srijeda

Torta od badema




Sastojci:


  • Za tijesto 
  • 300 g glatkog brašna 
  • 100 g oštrog brašna 
  • 1 žličica praška za peciv 
  • 3 žumanjka 
  • 1 žlica šećera 
  • 2 vanilin šećera 
  • 100 g maslaca
  • Za nadjev 
  • 7 jaja 
  • 300 g šećera 
  • 2 vanilin šećera 
  • 2 limun šećera Dolcela By Podravka 
  • ½ žličice Cimeta Podravka By Podravka 
  • 150 g maslaca 
  • 200 g oguljenih poprženih badema 
  • 400 g mljevenih badema 
  • 20 ml maraskina 
  • 50 g naribane čokolade 

Priprema


Brašno, sol, prašak za pecivo, žumanjke, šećer i vanilin šećer pomiješajte pa dodajući mlaku vodu umijesite tijesto.
Tijesto dobro izradite rukama, podijelite ga u dva dijela (jedan veći i jedan manji dio), a jedan od njih tanko razvaljajte (Ø 24 cm).
Kalup za pečenje torte namažite maslacem, u njega stavite razvaljano tijesto tako da dio prelazi preko ruba kalupa.
Jaja, šećer, vanilin šećer, limun šećer i cimet lagano promiješajte pjenjačom.
Umiješajte otopljeni maslac i zatim dodajte bademe, maraskino i naribanu čokoladu. Sve izmiješajte kuhačom i nadjev stavite na pripremljeno tijesto u kalupu.
Preostalo tijesto razvaljajte i od tijesta izrežite trake širine 1 cm i složite preko nadjeva u obliku mrežice. Višak tijesta odrežite i maknite.
Pripremljenu tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat i 15 minuta.
Brašno, sol, prašak za pecivo, žumanjke, šećer i vanilin šećer pomiješajte pa dodajući mlaku vodu umijesite tijesto.
Tijesto dobro izradite rukama, podijelite ga u dva dijela (jedan veći i jedan manji dio), a jedan od njih tanko razvaljajte (Ø 24 cm).
Kalup za pečenje torte namažite maslacem, u njega stavite razvaljano tijesto tako da dio prelazi preko ruba kalupa.
Jaja, šećer, vanilin šećer, limun šećer i cimet lagano promiješajte pjenjačom.
Umiješajte otopljeni maslac i zatim dodajte bademe, maraskino i naribanu čokoladu. Sve izmiješajte kuhačom i nadjev stavite na pripremljeno tijesto u kalupu.
Preostalo tijesto razvaljajte i od tijesta izrežite trake širine 1 cm i složite preko nadjeva u obliku mrežice. Višak tijesta odrežite i maknite.
Pripremljenu tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat i 15 minuta.
Izvor: coolinarika.com

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe