Sastojci:
- Za tijesto
- 300 g glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 1 žličica praška za peciv
- 3 žumanjka
- 1 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 100 g maslaca
- Za nadjev
- 7 jaja
- 300 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 limun šećera Dolcela By Podravka
- ½ žličice Cimeta Podravka By Podravka
- 150 g maslaca
- 200 g oguljenih poprženih badema
- 400 g mljevenih badema
- 20 ml maraskina
- 50 g naribane čokolade
Priprema
Brašno, sol, prašak za pecivo, žumanjke, šećer i vanilin šećer pomiješajte pa dodajući mlaku vodu umijesite tijesto.
Tijesto dobro izradite rukama, podijelite ga u dva dijela (jedan veći i jedan manji dio), a jedan od njih tanko razvaljajte (Ø 24 cm).
Kalup za pečenje torte namažite maslacem, u njega stavite razvaljano tijesto tako da dio prelazi preko ruba kalupa.
Jaja, šećer, vanilin šećer, limun šećer i cimet lagano promiješajte pjenjačom.
Umiješajte otopljeni maslac i zatim dodajte bademe, maraskino i naribanu čokoladu. Sve izmiješajte kuhačom i nadjev stavite na pripremljeno tijesto u kalupu.
Preostalo tijesto razvaljajte i od tijesta izrežite trake širine 1 cm i složite preko nadjeva u obliku mrežice. Višak tijesta odrežite i maknite.
Pripremljenu tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat i 15 minuta.
Brašno, sol, prašak za pecivo, žumanjke, šećer i vanilin šećer pomiješajte pa dodajući mlaku vodu umijesite tijesto.
Tijesto dobro izradite rukama, podijelite ga u dva dijela (jedan veći i jedan manji dio), a jedan od njih tanko razvaljajte (Ø 24 cm).
Kalup za pečenje torte namažite maslacem, u njega stavite razvaljano tijesto tako da dio prelazi preko ruba kalupa.
Jaja, šećer, vanilin šećer, limun šećer i cimet lagano promiješajte pjenjačom.
Umiješajte otopljeni maslac i zatim dodajte bademe, maraskino i naribanu čokoladu. Sve izmiješajte kuhačom i nadjev stavite na pripremljeno tijesto u kalupu.
Preostalo tijesto razvaljajte i od tijesta izrežite trake širine 1 cm i složite preko nadjeva u obliku mrežice. Višak tijesta odrežite i maknite.
Pripremljenu tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat i 15 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar