Za podlogu od keksa:
- 250 g keksa od kakaa (ja sam koristila Mulino Bianco Pan di Stelle, ali mogu i bilo koji drugi)
- 100 g maslaca
- 600 g krem sira (kod mene ABC)
- 2 žličice škrobnog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 2 cijela jaja
- 2 žutanjka
- 150 ml kiselog vrhnja
- oko 170 g malina (dio ostavite za ukrašavanje)
- Pećnicu uključite na 170 stupnjeva.
- Kalup za torte obložite masnim papirom. Maslac rastopite, a kekse smeljite u multipraktiku ili ručno. Pomiješajte kekse s maslacem, utisnite u kalup torte i pecite oko 5 minuta.
- Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se ohladi. Pripremite kremu. Miksajte sir s jajima i žutanjkom, zatim dodajte šećer, vanilin šećer, kiselo vrhnje i škrobno brašno. Maline ručno umiješajte u kremu od sira.
- Kremu istresite na poslogu od keksa i pecite oko 40 minuta (na rubovina neka bude čvršća, u sredini smije ostati drhtava). Ohladite tortu na sobnu temperaturu, a onda je dobro ohladite u pećnici, najbolje preko noći. Ukrasite svježim malinama i počastite se!
Nema komentara:
Objavi komentar