POCETNA STRANICA

subota

TORTA OD SIRA S MALINAMA

Sastojci:

Za podlogu od keksa:

  •  250 g keksa od kakaa (ja sam koristila Mulino Bianco Pan di Stelle, ali mogu i bilo koji drugi)
  • 100 g maslaca
Za kremu:
  • 600 g krem sira (kod mene ABC)
  • 2 žličice škrobnog brašna
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 2 cijela jaja
  • 2 žutanjka
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • oko 170 g malina (dio ostavite za ukrašavanje)
Priprema:
  1. Pećnicu uključite na 170 stupnjeva.
  2. Kalup za torte obložite masnim papirom. Maslac rastopite, a kekse smeljite u multipraktiku ili ručno. Pomiješajte kekse s maslacem, utisnite u kalup torte i pecite oko 5 minuta.
  3.  Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se ohladi. Pripremite kremu. Miksajte sir s jajima i žutanjkom, zatim dodajte šećer, vanilin šećer, kiselo vrhnje i škrobno brašno. Maline ručno umiješajte u kremu od sira. 
  4. Kremu istresite na poslogu od keksa i pecite oko 40 minuta (na rubovina neka bude čvršća, u sredini smije ostati drhtava). Ohladite tortu na sobnu temperaturu, a onda je dobro ohladite u pećnici, najbolje preko noći. Ukrasite svježim malinama i počastite se!
Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe