POCETNA STRANICA

utorak

Pileće rolade s pečenim crvenim radičem



Sastojci:

-4 pileća filea (600 g)
-8 tankih plošk Pancete
-2 žlice maslinova ulja
-1 glavica crvenog radiča (300 g)

Za nadjev:

-100 g ricotte
-1 žličica Vegete
-1 žlica nasjeckanog peršina
-1 protisnuti češanj češnjaka
-prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
-svježe mljeveni Crnog papra zrno

Za marinadu:

-60 ml maslinova ulja
-25 ml aceto balsamica
-2 češnja češnjaka
-½ žličice soli
-Crni papar mljeveni



Priprema:


Pileće filee potucite pomoću prozirne folije da dobijete tanke odreske.

Nadjev pripremite od ricotte, Vegete Natur, peršina, češnjaka, muškatnog oraščića i papra.

Odreske premažite pripremljenim nadjevom i zarolajte.

Omotajte ih ploškama pancete i učvrstite čačkalicom te pokapajte s 2 žlice maslinova ulja.

Radič očistite od vanjskih oštećenih listova, operite i narežite na četvrtine tako da ih drži dio sredine.

Za marinadu pomiješajte maslinovo ulje s aceto balsamicom, protisnutim češnjakom, soli i paprom.

Radič umočite u marinadu i ostavite stajati oko 15 minuta (povremeno okrenite).

Na zagrijanom roštilju ili grill tavi ispecite pileće roladice.

Zatim izvadite radič iz marinade i isto ispecite na roštilju (oko 15 minuta).

Povremeno okrenite i prelijte preostalom marinadom.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ads Inside Post

Subscribe