utorak
Pileće rolade s pečenim crvenim radičem
Sastojci:
-4 pileća filea (600 g)
-8 tankih plošk Pancete
-2 žlice maslinova ulja
-1 glavica crvenog radiča (300 g)
Za nadjev:
-100 g ricotte
-1 žličica Vegete
-1 žlica nasjeckanog peršina
-1 protisnuti češanj češnjaka
-prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
-svježe mljeveni Crnog papra zrno
Za marinadu:
-60 ml maslinova ulja
-25 ml aceto balsamica
-2 češnja češnjaka
-½ žličice soli
-Crni papar mljeveni
Priprema:
Pileće filee potucite pomoću prozirne folije da dobijete tanke odreske.
Nadjev pripremite od ricotte, Vegete Natur, peršina, češnjaka, muškatnog oraščića i papra.
Odreske premažite pripremljenim nadjevom i zarolajte.
Omotajte ih ploškama pancete i učvrstite čačkalicom te pokapajte s 2 žlice maslinova ulja.
Radič očistite od vanjskih oštećenih listova, operite i narežite na četvrtine tako da ih drži dio sredine.
Za marinadu pomiješajte maslinovo ulje s aceto balsamicom, protisnutim češnjakom, soli i paprom.
Radič umočite u marinadu i ostavite stajati oko 15 minuta (povremeno okrenite).
Na zagrijanom roštilju ili grill tavi ispecite pileće roladice.
Zatim izvadite radič iz marinade i isto ispecite na roštilju (oko 15 minuta).
Povremeno okrenite i prelijte preostalom marinadom.
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar